02.01.2019

Van 3-assig tot 5-assig toepassing

Bij het optimaliseren van de freesbewerkingen ondersteunt HURCO de operator veilig en betrouwbaar.

Pliening bij München, November 2018: Met de intuïtieve Max 5-besturing en de optie Solid Model Import maakt HURCO het 5-assig frezen gemakkelijker voor de operator. 

Algemeen biedt HURCO een pakket aan voordelen dat ook nieuwkomers helpt bij een snelle productie-optimalisatie voor 5-assig frezen.

“Iedereen die in zijn dagelijkse werk regelmatig zeer complexe componenten wil bewerken, moet niet bang zijn voor investeringen in een 5-assige machine”, adviseert Sebastian Herr, hoofd van de afdeling applicatietechniek bij HURCO. “Als ik producten op een 3-assige machine vier of vijf keer opnieuw moet opspannen, dan loont de 5-assige machine zich al vanaf het begin. ”

 

 

 

Het bewerkingscentrum VC 500i van HURCO is een goed instapmodel voor 5-zijdig verspanen in enkelstuks- en kleine serieproductie. De 5-assige machine met verrijdbare kolom en draai-zwenktafel is, dankzij de gemakkelijke en snelle programmering en het concept met verrijdbare kolom, geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van toelevering tot machinebouw. Het bewerken is gelijk aan een 3-assige machine, maar alleen op meerdere zijden tegelijkertijd. Een omscholing van werknemers van 3-assige naar 5-assige bewerking kan daarom met weinig training worden uitgevoerd.

 

3-assige machines van HURCO zijn eenvoudig te upgraden.

Elke HURCO-machine is uitgerust met software die 5-assige bewerkingen mogelijk maakt. “Als het duidelijk wordt dat de productie slechts af en toe complexere onderdelen vereist met meer dan twee of drie opspanningen, is het winstgevend om een bestaande 3-assige machine te upgraden”, zegt Sebastian Herr. De hardware-upgrade kost niet meer dan een dag, plus een dag voor het trainen van werknemers. De 3-assige machine is standaard echter niet voorzien van meetlinealen en werkt daarom een fractie minder nauwkeurig. “Met een 5-assige machine kan ik over het algemeen een hogere nauwkeurigheid bereiken op het onderdeel”, voegt het hoofd van de HURCO Applicatietechniek toe.

Contact:
HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Imke Blohm
Gewerbestraße 5 a
85652 Pliening
Phone +49 89 905094 28
iblohm@hurco.de

 

Alexandra Banek
Contact

HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Alexandra Banek
Gewerbestraße 5 a
85652 Pliening

telefoon+49 (89) 905094 - 29
E-mail abanek@hurco.de