02.03.2018

Solid Model Import

Verkort programmeertijd, vermijd programmeerfouten

  • Solid Model Import Option vereenvoudigt het programmeren op HURCO-machines
  • Verhoging winstgevendheid door snelle programmering

Pliening, maart 2018. Verkort programmeertijd, vermijd programmeerfouten: Met de Solid-Model-Import optie kunnen 3D-modellen die beschikbaar zijn als STEP-bestanden, nu rechtstreeks worden geïmporteerd door HURCO-machines. Dit vereenvoudigt met name de 5-zijdige bewerking.

Het programmeren op 5-assige machines van HURCO is gemakkelijk en snel. Nieuwe en minder gespecialiseerd opgeleide werknemers kunnen in korte tijd worden ingewerkt. De nieuwe optie ‘Solid Model Import’ zorgt nu voor extra vermindering van de programmeerstappen. Machinefabrikant HURCO heeft zijn machines geschikt gemaakt voor het importeren van solid modellen.

Het gemakkelijk importeren van bestanden in het STEP 3D-modelformaat verkort en vereenvoudigt de programmeertijd. De import-optie interpreteert de gegevens en maakt productprogrammering rechtstreeks op de machine mogelijk. Het traject van de tekening naar het gereed product wordt hiermee ook veiliger: De foutkans in de programmering wordt sterk verminderd, ook omdat de bewerkingssimulatie van het geschreven programma samen met het solidmodel in één weergave wordt getoond. U kunt dus meteen zien of de programmering overeenkomt met het gereed product en kunt het eventueel corrigeren.

Winstgevendheid neemt toe door snelle programmering

De machines van HURCO zijn uitgerust met de intuïtieve dialoogbesturing “Max5”. “Ons besturingssysteem is een absoluut hoogtepunt en alleen bij ons verkrijgbaar”, benadrukt Michael Auer, Managing Director van HURCO GmbH. “Het is de snelste in de industrie en verhoogt de efficiëntie van de machines enorm.” Niet alleen DXF- maar nu ook STEP-bestanden kunnen rechtstreeks in de CNC-besturing worden gelezen. Het omzetten van een tekening of schets in een kant en klaar programma gebeurt in een zeer korte tijd en draagt zo bij aan de toename van de winstgevendheid in de productie van prototypen, enkelstuks en kleine series.

 

 

Contact:
HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Imke Blohm
Gewerbestraße 5 a
D-85652 Pliening
Telefoon +49 89 905094 28
iblohm@hurco.de

Alexandra Banek
Contact

HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Alexandra Banek
Gewerbestraße 5 a
85652 Pliening

telefoon+49 (89) 905094 - 29
E-mail abanek@hurco.de