09.08.2018

Klaar voor 24-uurs productie: automatisch beladen van HURCO CNC machines

Hoe de combinatie van gereedschapsmachine en laadrobot tot grotere efficiëntie in de productie leidt, wordt door HURCO uitgelegd op de AMB 2018. Op de beursstand worden tevens het gebruik van de nieuwe Solid Model Import-optie, de HURCO-draaibanken en Takumi bewerkingscentra getoond.

Pliening bij München, Augustus 2018: HURCO en de procesautomatiseringsspecialist EROWA presenteren een gezamenlijke oplossing voor het automatisch beladen van CNC-machines. Deze oplossing integreert HURCO CNC-bewerkingscentra via een DNC-interface in een productiesysteem van EROWA. De software neemt daarmee de organisatorische taken over en verwerkt productieorders volgens het programma op de verbonden bewerkingscentra. Een EROWA Robot Compact 80 voert het geautomatiseerd wisselen van de werkstukken uit. Het laadsysteem is geschikt voor belading van één of twee machines en harmonieert perfect met de meerassige bewerkingscentra van HURCO.

Productiviteitsverhoging door beladingssystemen

“We werken samen met verschillende leveranciers van geautomatiseerde beladingssystemen”, legt Michael Auer, Managing Director van HURCO Duitsland, uit. “Op deze manier kunnen we aan verschillende klantwensen voldoen en onze klanten een duurzame manier bieden om hun productiviteit te verhogen.” Geautomatiseerd beladen maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de capaciteit bij enkelstuks- en kleinserieproductie te verhogen zonder extra personeelskosten voor bediening van de machine. In samenwerking met EROWA zet HURCO een nieuwe stap, omdat het flexibele productieconcept van deze samenwerkingspartner een geschikt kader biedt voor de integratie van HURCO-machines in een compleet digitaal systeem.

Het beproefde digitale productiesysteem bestaande uit EROWA en HURCO-machines zal worden gepresenteerd op de AMB 2018. Aan beide zijden van de smalle EROWA Robot Compact 80 kan een CNC-bewerkingscentrum worden gekoppeld. De te bewerken onderdelen worden in de robotcel op trays klaargezet. De in de cel geïntegreerde robotarm positioneert deze separaat in het bewerkingscentrum van HURCO en haalt de werkstukken na de bewerking er weer uit om ze terug in de trays in de cel te plaatsen. De cel wordt bestuurd door het EROWA JMS 4.0 ® pro procesbesturingssysteem. “Het enige dat overblijft voor de operator is het programmeren van de CNC-machine en het laden van de trays in de cel”, legt Michael Auer uit.

Minder programmeerwerk door de optie Solid Model Import

 

 

 

Hoe gemakkelijk het is om te programmeren met de optie Solid Model Import, demonstreert HURCO op verschillende typen machines op de AMB 2018: Met de nieuwe optie kunnen 3D-solids die beschikbaar zijn als een STEP-bestand direct worden geïmporteerd. De import-optie interpreteert de gegevens en maakt productprogrammering rechtstreeks op de machine mogelijk. Dit bespaart programmeertijd en reduceert fouten tijdens het programmeren in ruime mate.

 

Betrouwbare draaicentra met lange levensduur

 

 

 

 

 

 

Aan de hand van de robuuste draaimachine TMM8i presenteert HURCO zijn reeks meerassige draaicentra voor het draaien en volledig bewerken van middelgrote werkstukken op de AMB 2018. Ook hier is het programmeren door de operator snel en zeker uit te voeren. DXF-tekeningen kunnen gemakkelijk worden geïmporteerd en dialoog- en NC-programmering kunnen met elkaar worden gekoppeld. Er zijn aangedreven gereedschappen mogelijk op elk turretpositie, waardoor het eenvoudig is om de machine in te stellen.

Perfecte oppervlaktes met Takumi-bewerkingscentra

HURCO toont op haar stand tevens de H-serie van Takumi. Deze portaalmachines zijn snel, werken met uitstekende precisie en zijn daarmee uitermate geschikt voor gereedschaps- en matrijzenbouw. Absolute directe meetsystemen, directaandrijvingen op alle assen en een elektronische temperatuurcompensatie zijn standaard. De machines zijn voorzien van een Heidenhain besturing, die dialoog-, parallel- en vrije contourprogrammering als ook ISO-NC-programmering mogelijk maakt.

HURCO op de AMB (18.09. – 22.09.2018): Hal 10, D53

Contact:
HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Imke Blohm
Gewerbestraße 5 a
D-85652 Pliening
Telefoon +49 89 905094 28
iblohm@hurco.de

Alexandra Banek
Contact

HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Alexandra Banek
Gewerbestraße 5 a
85652 Pliening

telefoon+49 (89) 905094 - 29
E-mail abanek@hurco.de