30.07.2015

HURCO versterkt zijn internationale marktpositie

Overname van machinefabrikanten uit de VS en Taiwan

  • Drie sterke wereldmerken onder één dak
  • Met meer dan 150 verschillende modellen een van de breedste productportfolio’s in de sector bewerkingsmachines

 

 

Het concern wordt beschouwd als wereldleider op het gebied van het ontwikkelen en produceren van bewerkingsmachines met geïntegreerde besturing. Door de fusie van HURCO, Milltronics en Takumi ontstaat met meer dan 150 verschillende modellen een van de breedste productportfolio’s in de sector bewerkingsmachines. “Milltronics en Takumi vergroten met meer dan 18.000 machines in 30 landen ons klantenbestand en versterken bovendien onze aanwezigheid in toekomstige markten als Latijns-Amerika en China”, zo licht Michael Auer, de directeur van HURCO Deutschland, het potentieel van de jongste aankopen toe.

Gregory Volovic, de president van HURCO Companies is tevreden, zo blijkt uit zijn woorden: “Ons klantenbestand zal profiteren van de uitbreiding van het portfolio, want Milltronics en Takumi zijn sterke wereldmerken met een uitgebreid assortiment aan producten voor bewerkingsmachines.” Zijn verwachting is dat dit al in het boekjaar 2016 de geconsolideerde winst positief zal beïnvloeden. Milltronics, gevestigd in de Amerikaanse staat Minnesota, ontwerpt en produceert CNC-besturingssystemen, freesmachines en draaibanken voor de werktuigbouw en productieomgevingen. Takumi uit Taiwan heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van CNC-verticale bewerkingscentra en -portaalbewerkingscentra en snelwerkende portaalmachines voor Taiwan, China en Europa.

De producten van deze bedrijven vullen het assortiment van HURCO perfect aan: circa 60 procent van de productlijnen van Milltronics en Takumi biedt eenduidige oplossingen. Zo wordt met bijvoorbeeld bewerkingscentra met industriële besturingssystemen van Fanuc, Siemens of Heidenhain voor grote productiehoeveelheden het portfolio uitgebreid. De afzonderlijke productlijnen zullen ook in de toekomst hun eigen naam behouden. Beproefde ontwerpen worden bij meerdere merken gebruikt, wat de ontwikkeling van productverbeteringen, technologieën en modellen ten goede komt.

Contact:
HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Imke Blohm
Gewerbestraße 5 a
D-85652 Pliening
Telefoon +49 89 905094 28
iblohm@hurco.de

Alexandra Banek
Contact

HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Alexandra Banek
Gewerbestraße 5 a
85652 Pliening

telefoon+49 (89) 905094 - 29
E-mail abanek@hurco.de