15.05.2015 | Nieuws

Hoogwaardige besturingssoftware optimaliseert winst.

Klanten vertrouwen op de vertrouwde WinMax-besturing

  • HURCO scoort punten bij klanten met de dialoogbesturing”WinMax”
  • Snel en tegelijkertijd zeker programmeren zorgt voor veel vertrouwen in de machines

Pliening, mei 2015. Beurzen en symposia voor machinebouw worden steeds meer gedomineerd door vragen over “juiste” besturing. De achtergrond van deze ontwikkeling is de hoge optimalisatiedruk met betrekking tot duurzame winstgevendheid en klanttevredenheid. HURCO GmbH laat zien hoe een fabrikant van CNC-machines en CNC-bewerkingsportalen deze taak kan vertalen in een succesvol machineconcept.

“Onze WinMax-besturing is volledig afgestemd op de prestatiegegevens van onze machines. Qua concept is het consequent afgestemd op de behoeften van de gebruiker, “legt Michael Auer, directeur van HURCO GmbH, uit.

 

Hoe belangrijk deze filosofie is voor het succes van de CNC-bewerkingscentra van het bedrijf, blijkt uit de ervaring van HURCO-klanten.

Philipp Engelbreit, directeur van Engelbreit & Sohn GmbH, was onder de indruk van de detailopties van de HURCO-machines en het duidelijke, overzichtelijke ontwerp van de besturing: “We werken al zeventien jaar met bewerkingscentra van HURCO. Deze besturing is in de basis zo gemakkelijk dat we met WinMax een intercultureel productieapparaat in handen hebben. We hoeven ons personeel niet een veelvoud aan Duitse technische termen in verschillende talen over te dragen. Een basiskennis van de Duitse taal is voldoende. “Het vertrouwen van deze toeleverancier in de machines gaat zo ver dat ze de machines zelfs in 3-ploegendienst ’s nachts onbemand laten werken. “Natuurlijk controleren we de slijtdelen op voorhand, maar de machine en de besturing zijn bedrijfszeker. We hebben er hele goede ervaringen mee “, meldt Philipp Engelbreit.

Het complexe werk gemakkelijk programmeren

“De veelzijdigheid van de HURCO-besturing maakt complexe werkzaamheden gemakkelijk. Snel importeerbare gegevens komen samen met verschillende machinemogelijkheden. We kunnen tot 9.999 tools definiëren “, zegt Michael Hamsen, technisch directeur van Miratec Kunststofftechnik GmbH. Voor hem is veelzijdigheid bij het produceren van afzonderlijke onderdelen een concurrentievoordeel met onschatbare waarde. Door de optie Tool en Materiaalbibliotheek van de besturing hoeft elk gereedschap slechts één keer te worden ingesteld. Het wordt dan opgeslagen in de besturing en kan voor elke volgende bewerking opnieuw worden opgeroepen. De zeer snelle en nauwkeurige afhandeling door WinMax gaat van het begin tot het einde. Dat is precies wat hij elke dag nodig heeft in honderden onderdelen. Dankzij de programmadatabase kan hij zelfs jaren later – zelfs op een andere machine van HURCO – herhalingsonderdelen in detail oproepen en produceren.

Voor Klaus Schmid, directeur van Schmid Metalltechnik GmbH, zijn al deze aspecten belangrijk. Maar het echte voordeel zit voor hem in de aanbieding-opties van WinMax. De operator kan hieruit kiezen, zonder een nieuwe taal te hoeven leren, zegt hij: “De gebruikersinterface is als een moderne pc op kantoor: ik roep een tekstverwerker op als ik wil schrijven. En op het scherm verschijnt een pagina die lijkt op de latere afdruk. Wanneer ik “frezen” bij WinMax oproep, word mij ook op de twee schermen getoond hoe en wat gefreesd wordt”.

Andreas Husemann, productieleider bij TBA Projekt GmbH,deelt dezelfde mening: “Het dialoogprogrammeren is bij ons goed ingeburgerd. Er wordt niet meer lang geprogrammeerd en ingevoerd. We lezen bijvoorbeeld DXF-gegevens in en we zijn vertrokken – snel en zeker. “Getraind personeel kan kant-en-klare programma’s oproepen en ze vervolgens laten lopen en zo productiepieken in serieproductie oplossen. De operator krijgt een eenmalige introductie van de besturing en werkt de onderdelen af. Dit komt door de intuïtieve bediening van WinMax via slechts een paar knoppen, de uitgebreide grafische opties en de voor zichzelf sprekende gebruikersinterface. HURCO-directeur, Michael Auer, kent dit scenario goed: “Puur economisch gezien zijn dergelijke orders alleen aantrekkelijk voor toeleveranciers als ze met goedkope arbeidskrachten kunnen werken. Dan lonen deze opdrachten zich en creëren ze een concurrentievoordeel. We helpen ze met onze machines en de WinMax DXF-software. ”

Contact:
HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Imke Blohm
Gewerbestraße 5 a
D-85652 Pliening
Telefoon +49 89 905094 28
iblohm@hurco.de