11.10.2017

De klok rond produceren: HURCO bewerkingscentra geautomatiseerd beladen

Pliening bij München, Oktober 2017: HURCO toont hoe de samenwerking tussen bewerkingscentrum en beladingsrobot met een gegarandeerde kwaliteit voor meer efficiëntie bij de productie zorgt: Voor de machinebelading kunnen HURCO bewerkingscentra met geschikte automatiseringssystemen gecombineerd worden. Daarmee wordt de productiviteit verhoogd en de personele kosten gespaard.

 

 

„Dit flexibele systeem maakt een uitbreiding naar ploegendienst bij enkelstuks-en kleinserieproductie mogelijk, zonder de personeelskosten voor de machinebediening te verhogen,” zegt Michael Auer, CEO van HURCO Duitsland en verantwoordelijk voor de distributie van de machines van het Amerikaanse bedrijf HURCO in heel Europa.Combinaties met verschillende automatische beladingssystemen zijn mogelijk. “Hier houden we rekening met de individuele wensen van de klant en werken daarom samen met verschillende leveranciers van geautomatiseerde beladingssystemen,” legt Michael Auer uit.

 

Actueel realiseerde HURCO de combinatie met het “Titanium” systeem van de Nederlandse aanbieder BMO Automation: Hieraan kan rechts en links een bewerkingscentrum aangekoppeld worden. De ruwdelen worden in de robotcel op lades klaargelegd, de in de cel geïntegreerde robotarm plaatst ze in het bewerkingscentrum, haalt ze na bewerking op en legt ze weer in de lades terug. “De bediener laadt de lades van de cel, programmeert het bewerkingscentrum, start het programma en kan dan het systeem tijdens het bewerken bekijken”, legt Michael Auer uit.

 

Contact:
HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Imke Blohm
Gewerbestraße 5 a
D-85652 Pliening
Telefoon +49 89 905094 28
iblohm@hurco.de

 

 

 

Alexandra Banek
Contact

HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Alexandra Banek
Gewerbestraße 5 a
85652 Pliening

telefoon+49 (89) 905094 - 29
E-mail abanek@hurco.de