20.08.2018

Bewerkingsspectrum uitbreiden

Geïntegreerde zwenkkop-draaitafel van de 5-assige CNC-bewerkingscentra van HURCO verhoogt de flexibiliteit.

Pliening bij München, September 2018: De bewerkingscentra van de SRTi-serie van de machinefabrikant HURCO zijn specialisten in het hanteren van zware precisieonderdelen, waarbij – ondanks hun hoge gewicht en bovengemiddelde afmetingen – complexe contouren moeten worden bewerkt.

Op de AMB-vakbeurs informeert HURCO met een VMX 60 SRTi-bewerkingscentrum hoe een groot werkbereik in combinatie met een zwenkkop-draaitafelconfiguratie het bewerkingsspectrum effectief kunnen uitbreiden. Deze configuratie maakt horizontale bewerking en optimale spanenbeheersing mogelijk. Als een C-as ondersteunt de vaste geïntegreerde draaitafel onbeperkte rotatiebeweging. Een aspect dat de bewerkingstijd verkort en een positief effect heeft op de winstgevendheid van de machine, zoals Michael Auer, Managing Director van HURCO GmbH, uitlegt: “Als het werkstuk rondom op het buitenoppervlak van een cilindermantel gefreesd moet worden, maakt de tafel een continue rotatie.”

Slechts één opspanhandeling

 

Alle C-as rotatietafels van de SRTi-serie zijn onbegrensd continue beweegbaar. De B-as zwenkkop biedt ook toegang tot het werkstuk met een gekanteld bewerkingsvlak. Dit is een voordeel bij het werken met complexe contouren, zoals bijvoorbeeld bij impellers of turbines, aldus Michael Auer: “Omspannen kost tijd. Tijd besparen met slechts één opspanbewerking, zonder in te boeten aan nauwkeurigheid, is voor deze vaak vereiste combinatiebewerkingen een belangrijk concurrentievoordeel in de toeleveringsindustrie.”

 

Productiviteitsverhoging door beladingssystemen

De mogelijkheid om onbemand te beladen met geautomatiseerde systemen, verhoogt de efficiëntie van HURCO-machines nog meer. “We werken samen met verschillende leveranciers van geautomatiseerde beladingssystemen”, legt Michael Auer uit. “Op deze manier kunnen we verschillende klantwensen precies in kaart brengen voor een duurzame manier tot productiviteitsverhoging.” In de praktijk betekent dit: In overleg met klanten ontwikkelt HURCO een passende oplossing bestaande uit een bewerkingscentrum en de beladingsrobot van een partner. Dit kan zover gaan tot integratie van een CNC-machine in een bestaand digitaal productiesysteem.

Het doel van geautomatiseerde beladingssystemen is de duurzame capaciteitsuitbreiding met dien verstande: Geen extra personeelskosten voor de machinebediening. HURCO presenteert een actueel, uitgebreid voorbeeld van integratie op de AMB, bestaande uit een HURCO VMX 60 SRTi met een EROWA Robot Compact 80.

HURCO op de AMB (18.09. – 22.09.2018): Hal 10, D53

Contact:
HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Imke Blohm
Gewerbestraße 5 a
D-85652 Pliening
Telefoon +49 89 905094 28
iblohm@hurco.de

Alexandra Banek
Contact

HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Alexandra Banek
Gewerbestraße 5 a
85652 Pliening

telefoon+49 (89) 905094 - 29
E-mail abanek@hurco.de